De tweede week van 2020 sloot JECKX af samen met 2DAYSMOOD met een inspiratiesessie voor Directie / HR Managers.

Deze sessie ging over hoe je als werkgever een positief werkklimaat kunt beinvloeden via de drijfveren Vitaliteit & Relaties tussen collega’s.

Positieve onderlinge relaties tussen collega’s bieden ook positieve uitkomsten. Wist je bijvoorbeeld dat medewerkers die een sterke band ervaren met collega’s zich 43% meer gewaardeerd voelen dan medewerkers die dit niet hebben? En dat ze 37% meer gestimuleerd zijn om zichzelf te ontwikkelen?

Sociale relaties op het werk zijn bepalend voor de manier waarop mensen en teams met elkaar kunnen samenwerken en doelen kunnen bereiken. Positieve en sociale interacties tussen collega’s hebben een grote invloed op het werkplezier en de betrokkenheid van de medewerkers. 

Energieke en vitale medewerkers, wie wil dat nou niet? Het thema vitaliteit op de werkvloer wint aan populariteit onder werkgevers. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt. Van alle werknemers in Nederland kampt 41% met werkstress en 13% met burn-out. Met vitaliteit op de werkvloer kan een tegengeluid worden geboden voor de werk gerelateerde spanningen van vandaag de dag. Vitale teams werken efficiënt met elkaar samen, houden rekening met elkaar, werken aan gemeenschappelijke doelen, werken in een sfeer van vertrouwen én ze halen het beste in elkaar naar boven. Vitale teams halen meer energie uit het werk en dit leidt tot high performance.

Deelnemers inspiratiesessie 16 januari 2020

Bekijk hier het filmpje met een review op de inspiratiesessie van één van de deelnemers.