Dat de coronacrisis voor veel ondernemers een enorme strop is, mag duidelijk zijn. Bedrijven uit diverse branches moeten gedeeltelijk of geheel hun activiteiten staken. Inkomsten reduceren tot bijna € 0,00 euro en personeel zit noodgedwongen thuis.
Ook ondernemer Joran Pronk, directeur van strandpark Vlugtenburg in s’Granvenzande, moest zijn deuren van het bungalowpark voor recreatie direct sluiten. Wat overbleef waren annuleringen en verschoven reserveringen.

Afgelopen week, werden wij via een media uiting geattendeerd op het initiatief waarmee Joran door een knap staaltje ‘omdenken’, een behoefte invult voor thuiswerkend Nederland.
Een behoefte die wij, naarmate het thuiswerken langer duurt, ook steeds meer horen van onze opdrachtgevers en hun medewerkers.

De balans werk/privé; Het part-time onderwijzer(es) zijn; Het gebrek aan goede werkplekken thuis gaat veel medewerkers en ondernemers opbreken. Joran Pronk heeft het idee opgevat om de leegstaande vakantiebungalows voor een laag tarief van slechts € 25,- per persoon per dag te verhuren als tijdelijk kantoor.
Een initiatief waarmee hij voorziet in een grote behoefte en tegelijkertijd de keten weer in beweging brengt. Niet alleen in werk voorziet van zijn eigen personeel, maar ook de leveranciers weer van een lichtpunt voorziet.

Ook wijzelf werken al een aantal weken op afstand aan en in ons bedrijf. De wekelijkse Stay-OK-Cafés bereiden we op afstand voor en ieder vanuit ons eigen huis, hosten we dit online event.
Wij waren zelf ook op zoek naar focus, inspiratie en een manier om weer samen te kunnen werken.
Afgelopen vrijdag en komende vrijdag zullen wij ons Stay-OK-Café vanuit deze inspirerende plek houden.

Inspiratie ten top!

Vanuit JECKX zijn we altijd op zoek naar ondernemers die het verschil maken. In onze serie ‘The power of one’ hebben we al diverse ondernemers en ondernemende werknemers geïnterviewd. Wij wilden deze inspirerende ondernemer ook graag interviewen (dit heeft ook plaatsgevonden, deze opname volgt snel).
Het toeval treft echter dat Joran afgelopen vrijdag ook geïnterviewd werd door een journaliste van het het AD over zijn initiatief. Op zijn beurt vroeg hij ons of wij onze ervaring wilden delen over de werkplek. Bekijk hier het interview van het AD.