Bevlogen medewerkers zorgen voor innovatie in organisaties. Bevlogen medewerkers zijn beter instaat een verandering te leiden. In deze tijden van de coronacrisis, leggen organisaties veelal de nadruk op veiligheid. Juist in deze tijd zou de focus binnen de organisatie meer mogen liggen op het Wellbeing van de medewerkers.
Aspecten van Wellbeing zijn; (Werk)geluk, Vitaal Welzijn, Financieel Welzijn, Fysiek Welzijn, Emotioneel Welzijn en (Werk)omgeving

Stress en overbelasting

Stress op het werk was al beroepsziekte nummer 1. Meer dan één miljoen mensen per jaar lopen het risico op een burn-out of werk gerelateerde psychische aandoeningen (factsheet TNO).
Nu het thuiswerken zijn intrede heeft gedaan, en ook een ‘blijvertje’ is, wordt het risico op stress en overbelasting alleen maar groter.
Het werken vanuit huis heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Één belangrijk nadeel is dat je veel alleen werkt. Je zit in je eigen (huis)kamer, op een zolderkamer en soms in een slaapkamer. Werk en privé lopen door elkaar heen. Er zijn geen andere collega’s die je feedback kunnen geven, waar je een praatje mee kunt maken of even stoom bij af kunt blazen. De eentonigheid van steeds dezelfde calls via teams of zoom vergroten de sleur en eentonigheid neemt toe. Talenten die je voor de Corona makkelijker kon laten zien lijkt nu ingewikkelder, de aard van de werkzaamheden veranderen.

Zelf organiseren

Je werk moet je nu volledig zelf organiseren. Hoe laat je begint en stopt met je werkzaamheden; hoeveel pauzes je neemt en hoe je je werk indeelt. Sommige vinden het lastig om werk en privé te combineren (de segmenteerders).
De andere kant is dat je veel mensen ziet die werk en privé makkelijk kunnen combineren (de integreerders), maar vanuit huis ook de consequenties ervaren. Tot s ‘avonds laat blijven werken, de balans werk/privé helemaal kwijt raken.
De steun en verbinding die mensen zoeken en nodig hebben, die is nu lastiger te vinden.

Bevlogen medewerkers

De sleur neemt toe, verbinding ontbreekt en medewerkers kunnen minder hun talenten kwijt. Essentieel om nu dus iets te doen. Het centraal stellen van het welzijn en bevlogenheid en investeren in duurzaam ontwikkelen Van je medewerkers is juist nu belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dit?

Het in kaart brengen van welzijn om verzuim door stress/ burn out of juist bore out risico’s
te beperken is iets waar  JECKX vaker bij betrokken wordt. Alleen is dit een reactieve aanpak. Wanneer je de aanpak mbt het welzijn van medewerkers koppelt aan de missie en strategie van de organisatie hanteer je een pro-actievere aanpak. Werken aan bevlogen medewerkers is de sleutel tot succesvollere organisaties.

Om juist die reden heeft JECKX tijdens de eerste lockdown het #Stay-OK-café opgericht.
Speciaal nu voor de 2e Coronagolf is dit ontwikkelt naar een abonnement met 6 sessies; ‘The tour to Succes & Happiness!’ Download hier de flyer voor meer informatie.

Neem voor een vrijblijvende afspraak direct contact op via info@jeckx.nl