Over JECKX

Wie is JECKX?

JECKX is het adviesbureau voor Duurzaam Werkgeverschap, Werkgeluk & Wellbeing. Opgericht door 2 bevlogen professionals; Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven.

Waar Cynthia oog heeft voor het strategische totaalconcept, gedreven vanuit de inhoud en haar HR achtergrond vult Jolanda hun integrale innovatieve aanpak aan met zorg en details vanuit haar kennis en ervaring als integraal manager.
Samen twee creatieve businesspartners die ervaring opgedaan hebben binnen de Corporate wereld. Met die bagage en ervaring hebben zij de afgelopen jaren diverse organisaties geholpen óók binnen het MKB, de Zorg, Retail, Technische branche en het Onderwijs. 

Deskundigheid, professionaliteit en perfectionisme drijven hen zelf wel eens tot het uiterste. Trajecten en programma’s die ze reeds hebben ontwikkeld worden regelmatig toch nog weer aangepast en gefinetuned. Dit om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de klant en te kunnen komen met een succesvolle aanpak. In de samenwerking met deze 2 professionals staat een gelijkwaardige samenwerking voorop. Met als uitgangspunt te komen tot het meest duurzame resultaat. Waarbij ze het liefst een organisatie pas verlaten wanneer hun kennis zorgvuldig is overgedragen en geborgd. Acties en interventies die werken voor de klant. Geen one size fits all aanpak!

Dat kun je verwachten van deze harde werkers. Hun adviezen baseren ze op realtime data en combineren dat met al hun ervaringen uit de praktijk. 

Of ze typisch vrouwelijke leiders of ondernemers zijn? Misschien wel.
“Door hart en verstand te combineren en gevoel een rol te geven in de besluitvorming heeft ons veel opgeleverd, het geeft ons meer voldoening en plezier én zo houden we het voor onszelf goed in balans”. Dat is precies wat ze organisaties ook meer gunnen.

Meer impact door positiviteit, voldoening en fun.
Oftewel duurzaam werkgeluk voor duurzaam succes!

Hiermee maken ze het leuker en gemakkelijker!

Cynthia Noordoven

Een gedreven en creatieve HR & Change manager / Chief Happiness Officer/coach/trainer en spreker. Met haar uitgebreide  ervaring in het HR vak en in verandermanagement. Heeft ze ruim 7 jaar geleden een bewuste keuze gemaakt om het roer om te gooien en zich als zelfstandig professional te gaan richten op werkgeluk en sociale innovatie. Dit vanuit de overtuiging dat je nooit meer hoeft te reorganiseren als je strategisch werkgeluk binnen je organisatie positioneert. Door dit toe te passen op organisatie-inrichting, duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, cultuurprogramma’s, leiderschapsprogramma’s, management drives, coaching & training heeft ze al vele organisaties succesvol op weg geholpen.

Mijn ambitie

Van werkgeluk de norm maken in Nederland.

Happiness@work is like a boomerang… what you give is what you get!

Ik geloof in een andere samenleving. Een samenleving waarin we elkaar versterken, elkaar helpen, echt betrokken zijn, uitgaan van het positieve, geloven in ieders talent en kracht en niet alleen gaan voor de hoogste winst en eigenbelang.

Een samenleving waarin we tolerant zijn, waar we naar elkaar luisteren en onze krachten bundelen, een samenleving waarin delen het nieuwe vermenigvuldigen is. Waarin we de dingen radicaal anders doen, een samenleving waarin we grenzen verleggen door lef te tonen en vanuit onze passie te acteren door ruimte te geven, uit comfortzones durven te treden en controles los te laten, waar we beslissingen nemen centraal staat en waar we ons hoofd boven het maaiveld durven uit te steken, waarin fouten maken mag en we van elkaar willen leren. Niet de processen maar de mens centraal stellen.

Medewerkers zijn in de basis het gelukkigst als zij ‘samen’ een ‘prestatie’ kunnen leveren. Dat is precies wat mij drijft, samen doen! Het belangrijkste is dat het klopt, het klopt dat we elkaar nodig hebben in dit leven. Zo nodig, om te geven, te ontvangen en te delen. Om te zijn en te zien. Het is zo enorm bepalend voor hoe je vooruit komt, hoe je je gesteund, gesterkt én begrepen voelt. Hoe het je vleugels geeft, ook als je even niet meer kunt vliegen. Iedereen elke dag plezier door focus on the good: Gewoon, Samen, Doen!

Door JECKX heb ik de kans om met andere professionals mijn passie en kennis te verbinden, elkaar te inspireren en samen te werken aan dezelfde ambitie. Samen net even anders is leuker! 

Ik word echt blij van: een lekkere kop cappuccino, chocola (puur), sushi, een goed boek, mensen, reizen, verandering, ontwikkeling en groei en een heerlijke wandeling met de hond door de natuur.

Jolanda van der Steen

Jolanda van der Steen-Bussem, een betrokken en bevlogen trainer/coach/consultant en werkgelukdeskundige. Maar bovenal een ondernemer en een verbinder. Na 23 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder 15 jaar als integraal manager, zet zij vanaf 2007 als ondernemer in bovenstaande rollen mijn passie, talenten, ervaring en kennis in.

Mijn passie

De ont-wikkeling van mens én organisatie.

To win in the marketplace, you first have to win in the workplace!

Als gecertificeerd Train de Trainer DISC, Kernkwaliteiten, Voice Dialoque en werkgelukdeskundige gebruik ik deze én andere theorieën als bagage voor trajecten op het gebied van: (persoonlijke) leiderschapstrajecten, loopbaanontwikkeling, werkgeluk, cultuurveranderingstrajecten, duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, team coaching, online coaching & training.

Ik ben ervan overtuigd dat door de ontwikkeling van de mens in de organisatie, niet alleen de medewerkers zich ontwikkelen, maar de organisatie zelf ook. Ook klanten en relaties van deze bedrijven profiteren hiervan. Zorg je goed voor je medewerkers? Dan zorgen zij voor jouw klanten. Een gevleugelde uitspraak die ik graag onderschrijf.

Inzetten op talentontwikkeling, doen waar je goed in bent, waar je passie ligt, ruimte krijgen binnen organisaties (of je eigen organisatie) om dit te leven. Ik ben ervan overtuigd dat dit het nieuwe goud is.

In een tijd waarin verandering de enige constante is, is het goed te weten wie je bent, waar je voor staat en waar je gelukkig van wordt. We mogen steeds langer werken. De veranderingen gaan steeds sneller. In deze tijd gaat het niet zozeer om wat je kent maar wie je bent! En wie ben jij dan? Waar word jij gelukkig van? Wat zijn jouw talenten en hoe zet jij deze optimaal in?

Gewaardeerd worden, ertoe doen en je talenten kunnen inzetten binnen de organisatie. Dit zijn enkele motivators waar mensen gelukkig van worden. Wanneer je je inzet waar je goed in bent, dat gewaardeerd wordt komt dit als een boemerang terug….voor mijn klanten…maar ook voor mijzelf!

Belangrijke waarden voor mij zijn: vrijheid, eigen regie en verantwoordelijkheid, integriteit en gelijkwaardigheid. Bij deze waarden heb ik met JECKX invulling kunnen geven aan een belangrijke motivator voor mij: samenwerken.Het delen van kennis, ervaring, inzichten en beelden. Elkaar inspireren en van elkaar leren. Je passie delen en met deze synergie nog meer waarde kunnen toevoegen aan onze opdrachtgevers, dat is wat mij drijft!

Ik word echt blij van: reizen, family time, ondernemen, verbinden, mijn werk én mijn opdrachtgevers, een gezellig feestje, een goed boek en een strandwandeling

Samen sta je sterker!

Beide vanuit een passie voor ontwikkeling en groei kwamen we elkaar 7 jaar geleden tegen in het netwerk van Werkgelukdeskundige. Beiden hebben we een opleiding gevolgd op dit vlak, de één aan de Erasmus Universiteit en de ander bij het HappinessBureau. Samen was het verlangen om de hype en trend van Werkgeluk duurzamer te implementeren en borgen in organisaties. 

Creativiteit en energie waren de sleutelwoorden die ons samenbracht. Begrip en aansluiting op elkaars ideeën is het succes van onze samenwerking. Zo houden we elkaar scherp, vullen we elkaar aan en versterken we elkaar in onze talenten. Ervoor zorgen dat alle onderdelen van Duurzaam Werkgeverschap, Werkgeluk en Wellbeing samen komen tot één geheel en voor positieve verandering zorgt binnen organisaties, dat is wat ons drijft. Niet alleen maar mooie plannen ontwikkelen en introduceren maar met ons doelgerichte en praktische aanpak en aanbod bieden we optimaal ondersteuning en helpen we actief bij de uitvoering. 

Ongeacht de grootte, branche of fase waarin een organisatie zich begeeft, traditioneel, corporate of juist een start/ scale up. Met alle ervaring en kennis kunnen wij elke wens op deze thema’s aanpakken en samen binnen organisaties tot succes uitrollen. 

Wij werken samen vanuit verbinding, vertrouwen, veiligheid, vitaliteit en vakmanschap en zorgen voor een passend voorstel met duurzaam succes.

Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief

Download onze Whitepaper

Aantrekkelijk werkgeverschap door een innovatieve aanpak

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief