Werkgeluk

Elke dag vol energie  je werk doen, dat wil natuurlijk iedereen! Doe jij werk waar je oprecht gelukkig en blij van wordt? Dan kun je stellen dat jij werkgelukkig bent en dus werkgeluk ervaart. Wanneer je ‘werkgelukkig’ bent functioneer je beter, ervaar je ook minder stress én loop je minder kans op uitval of burn-out. Dus beter voor jou maar ook voor de werkgever. Werkgeluk zorgt voor vele voordelen en daarom is het zo belangrijk om te weten wat werkgeluk is en hoe je dit kunt vergroten.

Wat is werkgeluk precies?

Een duidelijke definitie van werkgeluk is er niet. Geluk heeft voor iedereen natuurlijk een andere betekenis maar er zijn natuurlijk wel overeenkomsten tussen wat we beschouwen als geluk. Het gevoel hebben van het leveren van een bijdrage en daadwerkelijk een impact maken op een organisatie tijdens dat je plezier hebt in wat je doet zorgt voor werkgeluk. Daarnaast is een goede balans tussen werkdruk en rust een pijler die van invloed is op je werkgeluk, daarbij speelt erkenning en het blij maken van andere een grote rol. In onze blog “Wat is werk geluk en hoe ga je hiermee aan de slag” geven we je alle insights en tips om jouw werkgeluk te verhogen! 
 

Werkgeluk op de werkvloer

Werkgeluk gaat verder dan alleen tevredenheid op de werkvloer. Het gaat om de betrokkenheid, motivatie en een gevoel van vervulling in je werk. Gelukkige werknemers zijn bereid om een extra inspanning te leveren, zijn veerkrachtiger in tijden van verandering en bevorderen een positieve werkomgeving. Dit vertaalt zich uiteindelijk naar betere resultaten voor je bedrijf. Vanuit JECKX helpen wij organisaties bij het verhogen van het werkgeluk. Zo geven wij meerdere trainingen en workshops maar hebben we ook een aantal gave producten die het werkgeluk in je organisatie stimuleren!

Wat levert werkgeluk op? Return on Happiness (ROH)

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige werknemers beter presteren. Geluk op de werkplek levert aantoonbaar resultaat in autonomie, zelfregie en verandervermogen. Naast de ontwikkeling van goed aangestuurde teams geeft het medewerkers een gevoel van voldoening en respect. Jessica Pryce-Jones beschrijft in haar boek ‘Happiness at work’ een aantal voordelen van gelukkige werknemers.

Haar onderzoek laat zien dat bij een vergelijking tussen de meest gelukkige werknemers en de meest ongelukkige, de gelukkige werknemers oa:

• 180 procent meer energie hebben.

• 155 procent gelukkiger zijn in hun werk.

• 108 procent meer betrokken zijn bij hun werk.

• 79 procent meer van hun baan houden.

• 50 procent meer gemotiveerd zijn.

• 30 % meer van hun doelen halen.

Gelukkige en betrokken medewerkers zijn essentieel voor tevreden klanten en positieve resultaten.
Door medewerkers op een positieve manier aan je organisatie te binden, behoud je de juiste mensen met de juiste instelling, kennis en vaardigheden. Goed doen en goed voor elkaar zorgen zou voor iedere organisatie urgentie mogen hebben. Gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven het belang van Werkgeluk kennen. Een organisatie dat investeert in het ‘geluk van medewerkers’ ontwikkelt aantrekkelijk werkgeverschap en dat heeft positief effect met aantrekken van talent op de arbeidsmarkt, het binden en boeien van medewerke

Werkgeluk strategisch opnemen in je bedrijfsmodel!

Bij werkgeluk gaat het om de balans tussen positieve en negatieve momenten in het werk. 
Medewerkers ervaren meer geluk in hun werk als ze hun talenten kunnen inzetten, de ruimte krijgen om te groeien en zich gewaardeerd voelen. Weten wat hun toegevoegde waarde is en hoe ze bij kunnen dragen aan het hogere doel van de organisatie.
Dit doe je dit binnen een sfeer waarin positiviteit en plezier centraal staat, waar fouten maken mag én benut worden om te leren. Waar successen worden gevierd. Waar geïnvesteerd wordt in met leuke collega’s draagt in belangrijke mate bij aan het werkgeluk van de medewerkers.

Een aanpak ontwikkelen op werkgeluk vraagt om inzicht in wat de medewerkers binnen jouw team of organisatie drijft en gelukkig maakt. Voor een strategische integrale aanpak is het van belang dat medewerkers weten waarom de organisatie hun werkgeluk centraal stelt, wat hun werkgeluk beïnvloedt en hoe ze dit zelf kunnen vergroten. 

Werkgeluk meten, Meten = weten.

JECKX helpt werkgevers in het bouwen aan gezonde succesvolle organisaties met onze data-gedreven mensgeoriënteerde integrale aanpak.
Amplitief in plaats van curatief en inspelend op blended en remote werken. Dit doen we door het geven van inzicht, het delen van up-to-date kennis en we helpen bij het maken van de juiste keuzes acties en interventies om uiteindelijk duurzaam progressie te boeken. 

Hierbij maken we gebruik van een innovatieve tooling, motivation coaches en inspiration-talks, masterclasses, workshops en best practises.  

Met vrij eenvoudige stappen en acties kan ook jij binnen jullie organisatie werkgeluk als strategisch punt inzetten en de bevlogenheid op werkvloer te vergroten. Geïnteresseerd?

Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief