ROH Calculator

Personeelsverloop & verzuim berekenen

Het berekenen van personeelsverloop en verzuimpercentage is cruciaal voor organisaties om inzicht te krijgen in hun HR-prestaties en om strategische beslissingen te nemen met betrekking tot personeelsbeheer. Daarom hebben wij bij JECKX deze handige tool ontwikkeld die hiervoor gebruikt kan worden. De JECKX ROH (Return on Happiness) calculator. Deze tool biedt een gebruiksvriendelijke aanpak om zowel het personeelsverloop als het verzuimpercentage te berekenen, zonder dat ingewikkelde formules nodig zijn.

Wat is eigenlijk een verlooppercentage?

Het verlooppercentage, ook wel bekend als de turnover rate, geeft aan hoeveel werknemers een organisatie verlaten gedurende een bepaalde periode, meestal uitgedrukt als een percentage van het totale aantal werknemers. Het is een belangrijke indicator van de stabiliteit en het welzijn van een organisatie.

Een normaal uitstroompercentage kan sterk variëren afhankelijk van de sector, de grootte van de organisatie en andere factoren. Over het algemeen wordt een uitstroompercentage van rond de 10% als normaal beschouwd, maar dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden van een organisatie.

Wat is dan een goed personeelsverloop?

Een goed personeelsverloop hangt af van de doelstellingen en de cultuur van een organisatie, maar over het algemeen wordt een lager verlooppercentage gezien als positief. Dit suggereert dat werknemers tevreden zijn en dat de organisatie in staat is om talent aan te trekken en te behouden.

Personeelsverloop & verzuim calculator.

Met de JECKX ROH calculator kan je als organisatie je personeelsverloop en verzuimpercentage nauwkeurig volgen en analyseren, waardoor je waardevolle inzichten krijgt om strategische beslissingen te nemen en het welzijn van je werknemers te verbeteren. Dit maakt het een krachtig instrument voor een moderne  HR-management, dat organisaties helpt om een positieve en productieve werkomgeving te creëren.

Wil jij voor je organisatie een deepdive maken op deze uitkomsten of een vrijblijvend gesprek over het verlagen van verzuim en/of verloop?

Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief