Aan de slag met duurzaam inzetbaarheid? Maak gebruik van beschikbare subsidiemogelijkheid! SLIM of MDIEU (September – November)

Impuls geven aan Duurzaam Inzetbaarheid van medewerkers het kan weer met subsidiemogelijkheden. 

Investeren in duurzaam inzetbaarheid om de positie van werknemers in de organisatie te versterken om hen zo lang mogelijk, tot op hoger leeftijd, inzetbaar te houden is een belangrijk onderwerp van veel organisaties. Zeker in een tijd met flinke uitdagingen waarmee we nu te maken hebben. De snelle veranderingen in werk, langer doorwerken, de vergrijzing, een sterk veranderende maatschappij, technologische ontwikkelingen en de zeer krappe arbeidsmarkt.
Werk maken van de inzetbaarheid en veerkracht van je werknemers is nu belangrijker dan ooit. Werkgevers die zich bekommeren om het welzijn en het werkgeluk van hun werknemers worden als aantrekkelijke werkgevers gezien en hebben minder moeite met het vinden en binden van talenten. Ze hebben een duidelijke voorsprong op de arbeidsmarkt.

Duurzaam inzetbaar blijven, betekent continu (bij)leren oftewel een leven lang ontwikkelen (LLO).
Ook de overheid vindt het belangrijk dat bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij ‘arbeidsmarktfit’ blijven. Op die manier makkelijker mee kunnen in veranderingen voor andere taken, rollen of functies binnen of buiten de eigen organisatie. Om die reden stellen ze jaarlijks meerdere subsidies mogelijk.

Werkgevers vragen zich af wat hún belang is en hoe te starten om hiermee aan de slag te gaan. Het is zeker niet naïef om in te zetten op vitale en bevlogen en gelukkige werknemers. Vitale en bevlogen werknemers verzuimen minder en blijven langer bij de organisatie en zijn duurzamer inzetbaar.JECKX helpt werkgevers in een effectieve en bewezen aanpak en benutten de mogelijkheden van subsidies hierin.

Voor de looptijd September tot November zijn er weer 2 subsidies mogelijk;

SLIM-subisie
Speciaal voor MKB ondernemers kun je vanaf 1 september weer de SLIM-subsidie aanvragen. Met deze subsidie draagt de overheid bij aan het Leven Lang Ontwikkelen de norm maken, ook binnen MKB organisaties.

SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB.

MDIEU-subsidie
De MDIEU-subsidie is bedoeld om werkgevers te ondersteunen bij het creëren van gezonde, betrokken en vitale medewerkers, waarmee ze duurzaam inzetbaar zijn en blijven.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jij deze subsidie kunt aanvragen? Wil jij in jouw organisatie of sector duurzame inzetbaarheid een flinke impuls geven en ben je op zoek naar een maatwerk gerichte aanpak ?
Neem dan direct contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden! info@jeckx.nl

Download onze Whitepaper

Aantrekkelijk werkgeverschap door een innovatieve aanpak

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief