Aan de slag met duurzaam inzetbaarheid? Subsidie voor de ontwikkeling van je medewerkers!

Impuls geven aan Duurzaam Inzetbaarheid van medewerkers? Het kan weer met verschillende subsidiemogelijkheden. 

Investeren in duurzaam inzetbaarheid om de positie van werknemers in de organisatie te versterken om hen zo lang mogelijk, tot op hoger leeftijd, inzetbaar te houden is een belangrijk onderwerp van veel organisaties. Zeker in een tijd met flinke uitdagingen waarmee we nu te maken hebben. De snelle veranderingen in werk, langer doorwerken, de vergrijzing, een sterk veranderende maatschappij, technologische ontwikkelingen en de zeer krappe arbeidsmarkt.

Werk maken van de inzetbaarheid en veerkracht van je werknemers is nu belangrijker dan ooit. Werkgevers die zich bekommeren om het welzijn en het werkgeluk van hun werknemers worden als aantrekkelijke werkgevers gezien en hebben minder moeite met het vinden en binden van talenten. Ze hebben een duidelijke voorsprong op de arbeidsmarkt.

Duurzaam inzetbaar blijven, betekent continu (bij)leren oftewel een leven lang ontwikkelen (LLO).
Ook de overheid vindt het belangrijk dat bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij ‘arbeidsmarktfit’ blijven. Op die manier makkelijker mee kunnen in veranderingen voor andere taken, rollen of functies binnen of buiten de eigen organisatie. Om die reden stellen ze jaarlijks meerdere subsidies mogelijk.

Werkgevers vragen zich af wat hún belang is en hoe te starten om hiermee aan de slag te gaan. Het is zeker niet naïef om in te zetten op vitale en bevlogen en gelukkige werknemers. Vitale en bevlogen werknemers verzuimen minder en blijven langer bij de organisatie en zijn duurzamer inzetbaar. JECKX helpt werkgevers in een effectieve en bewezen aanpak en benutten de mogelijkheden van subsidies hierin.

Twee belangrijke subsidiemogelijkheden:

  1. MDIEU: gericht om te investeren in duurzame inzetbaarheid van uw personeel of oudere werknemers die zwaar werk doen eerder laten stoppen.
  2. SLIM-subsidie: voor het versterken van de leercultuur binnen uw bedrijf;

 

De volgende subsidies zijn de komende periode weer beschikbaar:

1. MDIEU-subsidie

De MDIEU-subsidie is bedoeld om werkgevers te ondersteunen bij het creëren van gezonde, betrokken en vitale medewerkers, waarmee ze duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Wil jij in jouw organisatie of sector duurzame inzetbaarheid een flinke impuls geven en ben je op zoek naar een maatwerk gerichte aanpak?

Wil je meer weten over deze subsidie? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Belangrijke onderdelen van deze subsidie:

MDIEU SUBSIDIE

2. SLIM-Subsidie

Speciaal voor MKB ondernemers kun je vanaf 2 september weer de SLIM-subsidie aanvragen. Met deze subsidie draagt de overheid bij aan het Leven Lang Ontwikkelen de norm maken, ook binnen MKB organisaties.

SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB. De SLIM-Subsidie kan voor de volgende activiteiten worden aangevraagd:

  1. Het onderzoek van het bedrijf om te leiden tot een educatief of ontwikkelingsplan dat de trainingsbehoeften van het bedrijf duidelijk maakt;
  2. Het ontvangen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers binnen het bedrijf, of in het geval van een partnerschap, werknemers in andere kleine en middelgrote bedrijven;
  3. Het assisteren en begeleiden bij het ontwikkelen of implementeren van een opleidings- en ontwikkelingsmethode;
  4. Het bieden van praktische leerplekken gedurende een bepaalde periode voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Vanuit JECKX bieden we de mogelijkheid om de SLIM-subsidie te koppelen aan een van onze trajecten. Zo hebben wij het Empower programma opgesteld waar medewerkers in 12 weken direct aan de slag gaan met werkgeluk, wellbeing, vitaliteit en persoonlijk leiderschap binnen de organisatie.

 

 

Kom met ons in contact en we kijken samen naar welke subsidie het beste bij jouw organisatie past!

Bij JECKX zijn we gespecialiseerd in het verhogen van het werkplezier en werkgeluk op de werkvloer. Ons team bestaat uit een team van deskundige die samen met jou aan de slag gaan voor duurzame inzetbaarheid! Benieuwd hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op via info@jeckx.nl. Of plan direct een gratis consult in via -> Consult inplannen!

 

Onze trajecten die perfect passen bij de subsidies!

7-steps to Happiness & Succes; van data naar daad

Empowerprogramma

Programma Actieleren ‘Versterk de Mentale Vitaliteit & Werkgeluk op de werkvloer’

Meest recente artikelen

Podcast duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

PODCAST: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

NIEUW!!  PODCAST Deel 8: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start ...

Aan de slag met duurzaam inzetbaarheid? Subsidie voor de ontwikkeling van je medewerkers!

Impuls geven aan Duurzaam Inzetbaarheid van medewerkers? Het kan weer met verschillende subsidiemogelijkheden.  Investeren in duurzaam inzetbaarheid om de positie van werknemers in de organisatie te versterken om hen zo lang mogelijk, tot op hoger leeftijd, inzetbaar te houden is een belangrijk onderwerp van veel organisaties. Zeker in een tijd ...
Podcast AI op de werkvloer

PODCAST: Invloed van AI op de werkvloer

NIEUW!!  PODCAST Deel 7: Invloed van AI op de werkvloer  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede ...
Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief

Download onze Whitepaper

Aantrekkelijk werkgeverschap door een innovatieve aanpak

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief