Bevlogenheid in je organisatie stimuleren

Het stimuleren van de bevlogenheid in je organisatie? Hoe doe je dat? Wat is bevlogenheid? En wat levert het je op? Wij van JECKX zijn gespecialiseerd in het vergroten van de bevlogenheid en helpen jouw organisatie naar een duurzame toekomst!

 

Wat is bevlogenheid?

Eigenlijk zou elke organisatie er mee bezig moeten zijn. Het vergroten van de bevlogenheid van de medewerkers. Dit zal namelijk elke organisatie ten goede doen. Een organisatie met een hoge mate van bevlogenheid is een organisatie met de beste medewerkers. Maar wat is bevlogenheid nou eigenlijk? Bevlogen medewerkers hebben plezier in hun werk en halen er voldoening uit. Door meer affiniteit met het werk zijn de medewerkers productiever en maken ze doorgaans minder fouten. De kans op stress, burn-out of een hoog ziekteverzuim ligt in een organisatie met bevlogen medewerkers ook een stuk lager. Bevlogenheid in een organisatie heeft dus voordelen voor de medewerkers en voor de werkgevers.

 

Voordelen van bevlogenheid

  1. Productiever

Bevlogen medewerkers hebben plezier in hun werk en halen er voldoening en energie uit. Hierdoor zijn ze meer betrokken bij de organisatie, maken ze minder fouten en zijn ze innovatiever en productiever.

  1. Minder stress

Door al deze factoren ervaren de medewerkers minder stress en hebben ze minder mentale en fysieke problemen. Het verzuim ligt hierdoor veel lager wat weer voordelig is voor de werkgever.

  1. Meer winst

Bevlogenheid in de organisatie zorgt voor betere prestaties waardoor er meer omzet en een hogere klanttevredenheid gerealiseerd kunnen worden. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere winst en op langer termijn meer groei.

 

Bevlogen medewerkers creëren

Nu weten we wat bevlogenheid is en wat de voordelen hiervan zijn. Maar hoe kan je dit implementeren in de organisatie? Wij geven je 5 tips voor het stimuleren van de bevlogenheid voor een duurzame toekomst.

 

5 tips voor het stimuleren van bevlogenheid

  1. De juiste mindset

Het zit in onze natuur dat we negatief nieuws makkelijker verspreiden dan positief nieuws. Bekijk het eens van de andere kant: wat gaat er wél goed? Grote kans dat je veel positieve punten ziet. Zorg daarom dat je met de juiste positieve mindset dit overdraagt binnen de organisatie. Dit zal de bevlogenheid stimuleren.

  1. Zorg dat je doet wat je leuk vindt

Wellicht klinkt het een beetje als een cliché maar helaas is het echt nog niet voor iedereen weggelegd, helaas blijkt dit voor velen lastiger om in de praktijk te realiseren.  Door te doen wat je het allerleukste vindt zal je daadwerkelijk meer betrokken zijn bij de organisatie.

  1. Werk actief aan een mentale en fysieke gezondheid

Door Covid-19 is duidelijk geworden hoe kwetsbaar we zijn. Corona heeft ons allen op een andere manier naar de wereld laten kijken. Het is helder dat we goed voor onze gezondheid moeten zorgen. Dit betekent niet alleen voldoende bewegen maar ook voldoende slaap en rust om mentaal veerkrachtig te zijn ten tijde van stress. Uit het onderzoek van de Hersenstichting onder 1072 Nederlanders van 18 jaar en ouder zien dat deze wake-up call ervoor heeft gezorgd dat we hier tijdens de coronacrisis serieus mee aan de slag zijn gegaan. Maar lastiger is het volhouden en daarom biedt JECKX in samenwerking met Anne Bavelaar, professioneel topsportster 5-kamp en oprichtster van Power Break organisaties op heel simpele en eenvoudige wijze korte sportieve intermezzo’s aan. Deze powerbreaks zijn aan te vullen met mentale coaching vanuit de gecertificeerde coaches van JECKX.

  1. Coach the professional

Voor een topsporter is het heel begrijpelijk dat er een heel team aan begeleiders om hem of haar heen staan om topprestaties te kunnen leveren. Eigenlijk zou je dit binnen de organisatie net zo kunnen toepassen. Verlang je topprestaties? Dan moet je ook investeren voor jouw goud!

  1. Happy leadership

Geef inspirerend leiding! Dit doe je door te weten wat je mensen drijft. Als leidinggevende heb je enorme invloed op de beleving, sfeer in de organisatie of jouw team. Verloopcijfers laten zien dat medewerkers regelmatig de organisatie verlaten omwille van hun leidinggevende. Zorg je dat jij degene bent waarvoor ze juist blijven binnen de organisatie, omdat jij hen waardeert, inspireert, helderheid en vertrouwen geeft. Maar ook door lef te tonen en keuzes te maken. Innovatief of dienend leiderschap is de nieuwste stijl van leiderschap dat aansluit op de ontwikkelingen van deze tijd. De manier waarmee de organisatie echt het verschil kan maken en groeien naar een Happy High Performance Organization.

 

Bevlogenheid meten (Meten = weten)

Hoe weet je nu of jouw organisatie een groei doormaakt van bevlogen medewerkers? Of wil je juist weten hoe je er nu voorstaat?

Wij vinden het erg belangrijk om de juiste data om te zetten naar kennis zodat we op basis hiervan acties kunnen ondernemen. Daarom werken wij van JECKX samen met 2Daysmood (expert op het gebied van onlinemedewerkers onderzoeken) om dit inzichtelijk te maken. Samen met 2Daysmood maken we gebruik van een innovatieve tool waarmee we de medewerkersbevlogenheid kunnen meten en analyseren. Vanuit de analyses komen concrete acties die helpen bij het vergroten van de bevlogenheid.

 

Hulp nodig? JECKX is de juiste partner!

JECKX is de juiste partner voor het stimuleren van de bevlogenheid in jouw organisatie. Dit doen we door het inzetten van duurzaam werkgeverschap in jouw organisatie! Benieuwd hoe? Neem dan contact met ons op en plan direct jouw gratis e-consult in!

Of wil je meer weten over een van de volgende onderwerpen?

 Start met de juiste aanpak voor Duurzaam Werkgeverschap!

➜ Wat is werkgeluk en hoe ga je hier mee aan de slag?

➜ De bevlogenheid in je organisatie stimuleren!

 

 

Meest recente artikelen

Podcast duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

PODCAST: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

NIEUW!!  PODCAST Deel 8: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start ...

Aan de slag met duurzaam inzetbaarheid? Subsidie voor de ontwikkeling van je medewerkers!

Impuls geven aan Duurzaam Inzetbaarheid van medewerkers? Het kan weer met verschillende subsidiemogelijkheden.  Investeren in duurzaam inzetbaarheid om de positie van werknemers in de organisatie te versterken om hen zo lang mogelijk, tot op hoger leeftijd, inzetbaar te houden is een belangrijk onderwerp van veel organisaties. Zeker in een tijd ...
Podcast AI op de werkvloer

PODCAST: Invloed van AI op de werkvloer

NIEUW!!  PODCAST Deel 7: Invloed van AI op de werkvloer  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede ...
Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief

Download onze Whitepaper

Aantrekkelijk werkgeverschap door een innovatieve aanpak

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief