Ons nieuwste blog: “3 Flops en Tops over Happiness Management” voor PW staat online!

Werkgeluk (Happiness) en het ervaren van geluk op de werkvloer zijn onderwerpen die de afgelopen jaren steeds meer aandacht hebben gekregen in de wereld van arbeid en organisaties. Want iedereen wil toch gelukkig zijn? Het is niet langer voldoende om een baan te hebben die alleen voorziet in het financiële aspect van ons leven. Mensen streven ernaar om een diepere voldoening te halen uit hun werk, en organisaties beseffen dat het cultiveren van een gelukkige en betrokken personeelspopulatie van cruciaal belang is voor hun succes. In 2017 werd er in de Nationale beroepengids de functie als werkgelukdeskundige uitgeroepen als beroep van de toekomst. Sindsdien is het thema werkgeluk ongekend populair. En wij van Jeckx (Jolanda & Cynthia) zijn gespecialiseerd in dit thema!

In samenwerking met het PW hebben we een blog geschreven over 3 flops en tops voor Happiness Management! We gaan hier dieper in op hoe jij dit in jouw organisatie op de juiste manier kan inzetten!

 

Aan de slag met werkgeluk!

Wetenschappelijk is happiness onderzocht. Er valt een harde businesscase te maken op gelukkige medewerkers. Niemand zal ontkennen dat gelukkige medewerkers beter zijn voor de organisatie. En kom je dan toch nog een verstokte negatieveling tegen. Met de simpele vraag of een ongelukkige medewerker ooit voor meer succes heeft geleid dan een gelukkige medewerker, snoer je hem of haar wel snel de mond.

Werkgeluk is daarom niet alleen maar een modegril, maar een essentieel aspect van een gezonde en productieve werkomgeving. Het verwijst naar de mate waarin werknemers tevreden zijn met hun werk, zich gewaardeerd voelen, en positieve emoties en zingeving ervaren in hun dagelijkse taken. Gelukkige medewerkers presteren vaak beter, zijn meer betrokken, en hebben een grotere loyaliteit jegens hun werkgever. Het is dus cruciaal voor elke organisatie!

Maar vraag die wij vaak nog krijgen is: leuk dat werkgeluk maar hoe kan ik dit verhogen binnen mijn organisatie? Daarvoor hebben we een blog geschreven waarin we alle aspecten van werkgeluk bespreken en je de juiste tips & tricks meegeven zodat jij hier mee kan starten! Lees de gehele blog hier: Wat is werkgeluk? en hoe ga je hiermee aan de slag?

Heb je vragen na het lezen van de blog of wil je advies op het gebied van werkgeluk van een van onze experts? Neem dan contact met ons op via info@jeckx.nl

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? JECKX is de juiste partner!

Wil je hier ook mee starten voor jouw organisatie? Bij JECKX zijn we gespecialiseerd in het verhogen van het werkplezier en werkgeluk op de werkvloer. Dit doen we door het inzetten van duurzaam werkgeverschap in jouw organisatie! Benieuwd hoe? Neem dan contact met ons op en plan direct jouw gratis e-consult in!

Of wil je meer weten over een van de volgende onderwerpen?

 Start met de juiste aanpak voor Duurzaam Werkgeverschap!

➜ Wat is werkgeluk en hoe ga je hier mee aan de slag?

➜ De bevlogenheid in je organisatie stimuleren!

 

 

 

Inhoudsopgave

JECKX is het adviesbureau voor Duurzaam Werkgeverschap, Werkgeluk & Wellbeing. Opgericht door 2 bevlogen professionals; Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen? Kom met ons in contact!

Meest recente artikelen

stress

Stress op de werkvloer in de vakantie periode? Tips & Tricks voor een stress vrije vakantie!

We hebben allemaal wel eens een vorm van stress ervaren. Zo kan je stress ervaren voor een presentatie, sollicitatiegesprek of belangrijke meeting. Dit is een gezonde vorm van stress en zorgt ervoor dat je scherp blijft. Helaas kan stress ook overslaan in een ongezonde vorm waardoor het lichaam mentaal en ...
Podcast hybride werken en flexibiliteit

PODCAST: Hybride werken & Flexibiliteit

NIEUW!!  PODCAST Deel 9: Hybride werken & flexibiliteit Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start van ...
Podcast duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

PODCAST: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

NIEUW!!  PODCAST Deel 8: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start ...
Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief