Veranderende richtlijnen voor ouderschapsverlof in 2022

Vanaf 2 augustus 2022 verandert door een nieuwe Europese richtlijn het recht op Ouderschapsverlof.  Op dit moment hebben werkende ouders tot hun kind 8 jaar oud wordt recht op onbetaald ouderschapsverlof. Dit verlof is maximaal 26 keer het aantal uren van hun werkweek.

Vanaf augustus krijgen ouders die in het 1e levensjaar van hun kind ouderschapsverlof opnemen 9 weken betaald verlof. Voor deze periode kunnen ze een uitkering van UWV krijgen ter hoogte van 70% van het maximum dagloon. Werkgevers kunnen deze aanvragen bij het UWV. De werknemer bouwt over het betaalde deel (100%) vakantiedagen op, over het onbetaalde deel niet.

Belangrijke ontwikkeling en kans om jonge ouders te helpen wennen bij het opstarten van hun werk in combinatie met de zorg van hun kleine, en zo een nieuwe werk-privébalans te vinden. Hoe mooi de regeling ook is, met deze krappe arbeidsmarkt kan het ook wel een uitdaging worden voor de werkgever.

Want wat als er meer ouders dit jaar een baby hebben gekregen en van deze regeling gebruik willen maken?

Als werkgever kun je een verzoek tot ouderschapsverlof juridisch niet weigeren. Bij hoge uitzondering zou dit alleen kunnen wanneer het bedrijf door de aanvragen en verdeling ernstig in de problemen komt.

Wat kun je als werkgever wél doen?

Inventariseer in ieder geval goed welke werknemers aanspraak kunnen maken op betaald ouderschapsverlof.  Check wie van plan is gebruik te maken van het verlof en overleg vroegtijdig hoe/ wanneer ze het verlof willen opnemen.

Gelukkig zijn er ook nog wel oplossingen mogelijk.

  • Door te bekijken of jullie samen tot een andere verdeling kunnen komen.
  • Intern kun je kijken naar de vakantieplanning of verlofaanvragen van andere werknemers, wellicht is daar in overleg nog wat in te schuiven.
  • Aangezien je geen loon over de opgenomen ouderschapsverlofuren hoeft te betalen is tijdelijke en tijdige inhuur van externe krachten een ook een mogelijke oplossing voor het bezettingsprobleem.

 

Tot slot!

Zorg voor begrip, afstemming en goede communicatie naar iedereen binnen de organisatie. Zo gaat het nieuwe geluk niet ten koste van het werkgeluk en wellbeing van je andere werknemers. Benieuwd naar meer informatie over ouderschapsverlof? Lees via de link het artikel van rijksoverheid.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? JECKX is de juiste partner!

Bij JECKX zijn we gespecialiseerd in het verhogen van het werkplezier en werkgeluk op de werkvloer. Dit doen we door het inzetten van duurzaam werkgeverschap in jouw organisatie! Benieuwd hoe? Neem dan contact met ons op en plan direct jouw gratis e-consult in!

Of wil je meer weten over een van de volgende onderwerpen?

 Start met de juiste aanpak voor Duurzaam Werkgeverschap!

➜ Wat is werkgeluk en hoe ga je hier mee aan de slag?

➜ De bevlogenheid in je organisatie stimuleren!

Inhoudsopgave

JECKX is het adviesbureau voor Duurzaam Werkgeverschap, Werkgeluk & Wellbeing. Opgericht door 2 bevlogen professionals; Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen? Kom met ons in contact!

Meest recente artikelen

stress

Stress op de werkvloer in de vakantie periode? Tips & Tricks voor een stress vrije vakantie!

We hebben allemaal wel eens een vorm van stress ervaren. Zo kan je stress ervaren voor een presentatie, sollicitatiegesprek of belangrijke meeting. Dit is een gezonde vorm van stress en zorgt ervoor dat je scherp blijft. Helaas kan stress ook overslaan in een ongezonde vorm waardoor het lichaam mentaal en ...
Podcast hybride werken en flexibiliteit

PODCAST: Hybride werken & Flexibiliteit

NIEUW!!  PODCAST Deel 9: Hybride werken & flexibiliteit Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start van ...
Podcast duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

PODCAST: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken

NIEUW!!  PODCAST Deel 8: Duurzame inzetbaarheid en gelukkig werken  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start ...
Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief