Knallend het nieuwe jaar in!

Rond de zomer afgelopen jaar werd JECKX benaderd door Groba, MKB-organisatie in Limburg, naar aanleiding van een artikel die JECKX plaatste over werkgeluk en wellbeing.

Groba zet in op het versterken van de mentale vitaliteit van werknemers
Groba is een pionier in de ontwikkeling en productie van machines voor de kaasverwerkende industrie. Als kennisgedreven organisatie hebben ze uitgebreide ervaring opgebouwd binnen het vakgebied. Deze professionele grondslag als ondernemer (wereldwijd), begreep als geen ander dat de werknemers het succes van de organisaties bepalen en wilden daarom aan de slag met de mentale vitaliteit  van hun werknemers. Dit na 2 jaar onzekerheid door Corona, het remote werken de krappe arbeidsmarkt waarmee ook Groba te maken heeft, het wordt steeds complexer voor de werknemers als voor de werkgever.

Mentale vitaliteit
Onder mentale vitaliteit wordt verstaan; je geestelijk sterk en fit voelen, beschikken over veel energie, grote veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Groba weet hoe belangrijk vitale en bevlogen werknemers zijn voor de organisatie. Investeren in het welzijn van je werknemers loont.

Subsidiemogelijkheid Mentale Vitaliteit van ZonMW
Het bijzondere was, dat precies op het moment van het contact, JECKX hoorde van de subsidiemogelijkheid van ZonMw.
ZonMW had van de ministeries van SZW en VWS opdracht ontvangen om een subsidieprogramma op te zetten op het gebied van mentale vitaliteit van werkenden. Het doel van dit programma is om de mentale vitaliteit van werkenden blijvend te versterken.

Door de impact van de Coronaperiode en de ambitie om zich verder te professionaliseren in duurzaam werkgeverschap besprak JECKX de mogelijkheid voor Groba om hen te helpen zich in te schrijven voor de genoemde subsidiemogelijkheid.
De inschrijving bleek een succes!

Samenwerking
Met betrekking tot deze subsidiemogelijkheid hebben we vanuit JECKX vanuit een amplitieve en integrale aanpak het programma voor Groba ontwikkeld; Mentale vitaliteit; van data naar daad! Het jaar 2023 zal bij Groba volledig in het teken staan van het vitaliteitsprogramma  “van data naar daad”. De kick-off is vandaag feestelijk van start gegaan. De komende tijd zal er ingezet worden op veelbelovende innovatieve interventies op het gebied van werkgeluk en mentale vitaliteit.

De uitvoering wordt geëvalueerd met actieonderzoek en een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door EHERO. EHERO is een denktank en onderzoeks- en onderwijsinstituut op het gebied van geluk en is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Alle ervaringen en opgedane kennis van dit traject wordt beschikbaar gesteld om zo ‘good practices’ op te leveren.

 

Hoe wij je verder helpen!

Wil je hier ook mee starten voor jouw organisatie? Bij JECKX zijn we gespecialiseerd in het verhogen van het werkplezier en werkgeluk op de werkvloer. Dit doen we door het inzetten van duurzaam werkgeverschap in jouw organisatie! Benieuwd hoe? Neem dan contact met ons op en plan direct jouw gratis e-consult in!

Of wil je meer weten over een van de volgende onderwerpen?

 Start met de juiste aanpak voor Duurzaam Werkgeverschap!

➜ Wat is werkgeluk en hoe ga je hier mee aan de slag?

➜ De bevlogenheid in je organisatie stimuleren!

Meest recente artikelen

Podcast AI op de werkvloer

PODCAST: Invloed van AI op de werkvloer

NIEUW!!  PODCAST Deel 7: Invloed van AI op de werkvloer  Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede ...
Podcast werkgeluk

PODCAST: Werkgeluk

NIEUW!!  PODCAST Deel 6: Werkgeluk Iedere woensdagochtend zijn wij op de radio bij de landelijke radiozender 4EVER49. In een kort item behandelen wij vraagstukken die spelen op de arbeidsmarkt. In samenwerking met  Jeroen Smits en Jo van Galen  van deze zender hebben we meerdere podcasts opgenomen voor een goede start van 2024! In deze ...
Hoog personeelsverloop

Hoe omgaan met hoog personeelsverloop: praktische strategieën & tips

Als HR manager heb je er waarschijnlijk al wel is mee te maken gehad: hoog personeelsverloop. In dit artikel geven we je een directe aanpak met bewezen tactieken voor behoud en tevredenheid van personeel. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers langer bind aan je organisatie? Ontdek hoe je de ...
Mentale vitaliteit Whitepaper

NIEUW!!
Whitepaper: Mentale vitaliteit op de werkvloer

Een versterkende aanpak door actieleren!

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief

Download onze Whitepaper

Aantrekkelijk werkgeverschap door een innovatieve aanpak

Bij het invullen van jouw e-mailadres schrijven wij je in voor onze nieuwsbrief